Jadłospis Mokronosek | 25.09.2017 – 29.09.2017

Zobacz, co pysznego dzisiaj zjemy. Dietetyczny jadłospis Mokronosku. Mniam!

Poniedziałek25.09.2017

Śniadanie
Suchary na mleku(1,7). Chleb graham z masłem(1,7), pastą z ryby gotowanej i warzyw. Herbata miętowa.

Zupa i deser
Biały barszcz z jajkami(3), jarzynami, chrzanem, majerankiem, śmietaną 12% i makaronem. Jabłko z prażonym słonecznikiem i herbatnikiem. Herbata z róży.

Drugie danie
Fantazja drobiowa w zielonym groszku, ryż z kurkumą, marchewka i kalafior z masłem (1,7). Napój wiśniowy.

Wtorek26.09.2017

Śniadanie
Makaron na mleku (1,3,7). Pieczywo mieszane (1) z masłem szczypiorkowym(7), filetem drobiowym (pieczonym), sałatą i papryką czerwoną. Herbata z róży i malin. Jabłko do gryzienia.

Zupa i deser
Zupa z cukinii, jarzyn, ziemniaków na rosole z ziołami prowansalskimi i koperkiem. Brzoskwinie w chmurkach jogurtowych (7). Herbata leśna.

Drugie danie
Pęczak (1) z warzywami i mięsem indyczym. Kompot wieloowocowy.

Środa27.09.2017

Śniadanie
Płatki żytnie (1) na mleku(7). Chleb wiejski z masłem, pastą z jajek (1,3,7) i pomidorami. Herbata rooibos. Jabłko do gryzienia.

Zupa i deser
Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, jarzynami, kminem i kiełbasą. Banan z chrupkami kukurydzianymi. Woda.

Drugie danie
Kulki jaglane (1) z sosem warzywno – pomidorowym. Kompot jabłkowy.

Czwartek28.09.2017

Śniadanie
Kasza manna na mleku(1,7). Chleb słonecznikowy z masłem, twarożkiem(1,7) (ser półtłusty biały, jogurt naturalny, szczypiorek) i rzodkiewką. Kawa zbożowa z miodem.

Zupa i deser
Zupa kalafiorowa z zacierkami (1,3), jarzynami, zieleniną i śmietaną 12%(7). Kisiel żurawinowy z kleksem jogurtowym. Woda.

Drugie danie
Wieprzowina duszona z warzywami, jabłkami i aronią, ziemniaki z koperkiem. Napój malinowy.

Piątek29.09.2017

Śniadanie
Bułka „Veka” z masłem (1,7) szynką, serem żółtym(7), sałatą i rzodkiewką. Kakao. Jabłko i marchewka do gryzienia.

Zupa i deser
Zupa ogórkowa z ryżem brązowym(1), warzywami, koperkiem, czosnkiem i śmietaną 12% (7). Biszkopt z owocami (1,3) i cukrem pudrem. Herbata z róży i pigwy.

Drugie danie
Makaron (1,3) zapiekany z jajkami(3) i warzywami. Kompot śliwkowy.

Lista alergenów.

Dyrekcja Mokronoska zastrzega sobie prawo zmiany jadłospisu.

Kategorie